Verhuurdersverklaring moet starters met dure huur helpen aan hogere hypotheek

Het is voor veel huurders frustrerend: ze kunnen wel een hoge huur betalen, maar kunnen voor ditzelfde maandbedrag (hypotheeklasten) vaak geen hypotheek krijgen.

De hypotheekverstrekker BLG Wonen is een experiment gestart met een “huurverklaring” waardoor een huurder met een te laag inkomen voor een bepaald hypotheekbedrag toch aan kan tonen dat hij/zij deze maandlasten kan dragen.

Stijgende huurprijzen:
De huurprijzen in de particulieren sector stijgen momenteel. Vooral in de Randstad, hier ligt de maandhuur vaak hoger dan € 1.000,-- per maand. Echter een hypotheek afsluiten waarbij je maandelijks € 1.000,-- aflost, daarover zijn de geldverstrekkers nauwelijks aan te sporen.

Doordat de huurprijzen zo hoog zijn (gemiddeld bijna 42 % van het inkomen) is het voor huurders bijna onmogelijk om een woning te kopen, aangezien ze door de hoge lasten weinig tot geen mogelijkheden hebben om te sparen.

BLG Wonen gaat de huurverklaring testen onder enkele duurhuurders. Na dit experiment worden de resultaten bekeken of deze huurverklaring zin heeft.


Bron: www.rtlnieuws.nl
Door: Sanne Peters

www.vaassen.nl maakt gebruik van cookies - lees meer Sluit deze melding Sluit deze melding