Maastricht, Veldstraat 20

Prijs op aanvraag beschikbaar
MAASTRICHT - Veldstraat20
  • Prijs op aanvraag
  • Bouwjaar: 1903
  • Woonoppervlakte: ca. 2.006 m2

Foto's

Kenmerken

  • Bouwjaar: 1903
  • Woonoppervlakte: ca. 2.006 m2
  • Voorzieningen: Lift
  • Ligging: In woonwijk

Beschrijving

Het betreft een voormalig klooster complex omvattende het klooster Huize Opveld. Het complex is gelegen in Heer en grenst aan de oost- en zuidzijde van het zogenaamde Bethanië bos. Het complex is zowel met het openbaar vervoer als eigen vervoer zeer goed bereikbaar. Het is gelegen nabij de hoofdverkeersstructuur van Maastricht. Op korte afstand bevindt zich de aansluiting op de autosnelweg A2.

Bestemming:
Het complex valt binnen het vigerend bestemmingsplan ‘Heer – Scharn, vastgesteld op 22 november 2011’. De bestemming is ‘maatschappelijk’. Tevens geld er een dubbelbestemming Maastrichts erfgoed en zijn er archeologische zones.

Omschrijving:
Het complex omvat: Een voormalig kloostergebouw bestaande uit twee in een L-vorm verbonden bouwdelen met elk twee bouwlagen en een zolder verdieping. De gebouwen omvatten per etage meerdere ruimten welke met drie trappenhuizen zijn ontsloten. Onder een deel van het gebouw bevindt zich een kelder. Aan de binnenzijde van de L-vorm loopt een overdekte kloostergang naar de voormalige kapel. Tevens bevindt zich een tuin aan de oostzijde van het complex en een buitenerf aan het binnengebied tussen de L-vorm, de kapel en de erfgrens met het naastliggende perceel.

Het complex wordt als geheel en in twee delen afzonderlijk aangeboden.

Oppervlak:
Kelder: BVO ca. 301,8 m² VVO ca. 179,09 m²
Begane grond: BVO ca. 1.112,45 m² VVO ca. 881,32 m²
1e etage: BVO ca. 662,90 m² VVO ca. 473,08 m²
2e etage: BVO ca. 610,95 m² VVO ca. 419,19 m²
Kap etage: BVO ca. 159,39 m² VVO ca. 144,19 m²
Totaal: BVO ca. 2.807,49 m² VVO ca. 2.006,64 m²

Historie:
Het object is gebouwd in 1903. In 1910 volgde, naar een ontwerp van architect Th. Van Kan, het klooster met kloostergang en kapel. Dit werd in opdracht gedaan van de R.K. Zusters van de Voorzienigheid. Door de jaren heen zijn er diverse aanpassingen doorgevoerd. Zo is er bijv. een lift en zijn er meerdere kamers geschikt gemaakt voor verzorging van zieken. Alles is evenwel gedateerd. In 2019 heeft Servatius het complex overgenomen en wordt gezocht naar een belangstellende partij (c.q. partijen) die het complex wenst te verwerven en, in lijn van de oude bestemming en omliggende bebouwing, een passende functie kan geven.

Monument:
Het klooster en de kapel vormen een Rijksmonument en zijn aangewezen als gemeentelijk erfgoed. Op het terrein zijn 6 archeologische zones aangewezen. Ten tijde van het opstellen van de documentatie waren er twee inschrijvingen. De inschrijving onder nummer 28063 komt te vervallen. De inschrijving onder nummer 506693, voor het gehele complex, blijft van kracht.

Aanvaarding:
In overleg.

Bezichtiging:
Het complex is te bezichtigen op woensdag 12 juni 2019 en woensdag 26 juni 2019 van 10.00 – 11.30 uur.

Verkooptraject:
Middels een aankoopvoorstel. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Oplevering:
Vrij van huur en gebruik, ‘as-is, where-is’.

Informatie:
Wij hebben getracht middels deze zorgvuldig samengestelde documentatie u zo uitgebreid mogelijk te informeren. Desondanks kunnen hieraan geen rechten worden ontleend. Slechts de feitelijke situatie geeft u een juist beeld.

Kadastrale gegevens:
Kadastrale gemeente : Heer
Sectie : A
Nummer : 9884
Perceeloppervlak : 45 are en 75 centiare

Vraag informatie aan over dit object

Zie onze contactpagina voor algemene contactgegevens of verstuur uw reactie middels het onderstaande formulier.

* Deze velden zijn verplicht.
** Ter voorkoming van geautomatiseerde e-mail / spam via dit formulier.

www.vaassen.nl maakt gebruik van cookies - lees meer Sluit deze melding Sluit deze melding